This blogpost is written in Dutch. Want to read it but don't understand? Maybe Google Translate can help you! Translate this page to English now!

Sneller typen met trefwoorden op iPhone/iPad

Ben je ook klaar met het telkens opnieuw invoeren van je mailadres op je iPhone/iPad bij het inloggen? Ik wel, daarom gebruik ik nu trefwoorden!

Zoals bij de meeste herhalende taken kijk ik na een tijdje of het sneller/efficiƫnter te doen is. Zo ook bij het inloggen op websites via mn iPhone/iPad. Ik had na een tijdje geen zin meer om telkens mn mailadres te moeten intypen bij elke site die erom vraagt.

Na wat zoeken kwam ik op de optie ‘trefwoorden‘. Dit zijn een soort afkortingen om sneller tekst te kunnen typen. Het voorbeeld dat standaard in je iApparaat staat is ‘ikz’, wat vertaald wordt naar ‘ik kom zo’ als je het intypt.

Wat ik gedaan heb is simpelweg een aantal trefwoorden maken die ik kan onthouden en nooit per ongeluk zal typen: drie keer dezelfde letter achter elkaar gebeurt nooit, en omdat het dezelfde letter is typt het lekker snel in. Als je de knop ‘volgende’ of het volgende invoerveld aantikt verandert de ‘mmm’ naar de suggestie die getoond wordt:

Trefwoorden iPhone voorbeeld

Ik gebruik de trefwoorden al een tijdje, en heb er nu ook mijn veelgemaakte typefouten aan toegevoegd. Wel zo handig!

Zelf trefwoorden toevoegen kan trouwens via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord.